diumenge, de maig 27, 2018

CONTINUAR

La precarietat i l'exclusió social són una de les principals preocupacions del conjunt de la ciutadania de Xàtiva i també de l'ajuntament de la ciutat. Preocupació plenament justificada perquè la precarietat i l'exclusió són causes directes de la desafecció política, són una causa directa del creixement de l'extrema dreta i d'opcions xenòfobes al conjunt d'Europa.



Com ajuntament mai deixarem de denunciar les causes de fons que provoquen aquest fenomen i les denunciarem amb tota la contundència necessària i en tots els fòrums on siga necessari. Les polítiques d'austeritat que es venen implementant des de la Unió Europea en els darrers anys són una de les principals causes, i després les reformes laborals que s'han aplicat a l'Estat espanyol també en aquests últims temps. Fa 6 anys des de l'última Reforma Laboral aplicada pel PP i aquesta reforma és responsable directa de la precarització laboral que s'està produint en el conjunt de l'Estat. Ací mateix a Xàtiva, tot i que l'atur està tenint una tendència a la baixa segons les últimes xifres, amb 208 noves afiliacions a la seguretat social, el que tenim com a conseqüència d'aquestes reformes laborals és un afebliment de drets fonamentals bàsics en matèria laboral.



Nosaltres no deixarem de denunciar aquesta situació en els fòrums que siguen necessaris, però alhora nosaltres farem servir totes les palanques, totes les eines que tenim disponibles a l'ajuntament per revertir aquesta situació. Malgrat que les dificultats del marc normatiu legal hem millorat les clàusules socials en la contractació municipal i aquesta és una eina per lluitar contra la precarització. Estem enfortint la plantilla municipal havent incorporat 40 noves persones, lligades a 18 programes d'interinitat, per oferir millors serveis municipals i amb unes condicions laborals de qualitat. Estem impulsant importants injeccions econòmiques en el teixit productiu amb un augment de l'aportació per a despesa corrent i inversions del pressupost municipal de 3 milions d'euros. Sent aquestos recursos que majoritàriament s'encaminen a les xicotetes i mitjanes empreses del nostre entorn.

Evolució dels ingressos per a plans d'ocupació a Xàtiva


I ara presentem aquesta adhesió als plans de foment de l'ocupació EMPUJU-EMCUJU de la Conselleria d'Economia. Sent aquest un Pla que ens permet una dotació 1,5 milions d'euros per fomentar l'ocupació de qualitat, amb 99 llocs de treball, i millorar els serveis municipals. És important generar ocupació i reduir l'atur posant la diana en un dels sectors que pitjor ho estan passant, els menors de 30 anys que ni treballen, ni tampoc estudien.



L'Objectiu és continuar caminant en la línia marcada, per aquest govern, en matèria de promoció econòmica: impulsar la formació i el treball de qualitat mitjançant tots els plans d'ocupació possibles. Per això, en 2016 aconseguíem 128.194 € en concepte de plans d'ocupació donant treball a 55 persones, en 2017 aconseguíem 401.779 € donant treball a 82 persones. I ara en maig de 2018 arribem a 1.894.239 € facilitant un lloc de treball a 194 persones. Continuar és no trencar el ritme.