dimecres, de febrer 07, 2018

TRANSFORMAR AMB PARAULES I FETS

La tensió que implica qualsevol procés de canvi social i institucional ha estat present al llarg de la història en totes les societats humanes. A Xàtiva, com en altres moltes ciutats, també estem impulsant mesures per governar les oportunitats que ens ofereix el present i el futur. Aquest procés no pot continuar sent un concurs literari entre relats de ciutat. Aquest procés ha de començar a visibilitzar fets; accions de govern que s'han produït en aquesta legislatura per iniciar la transformació real de la ciutat.

Des de Xàtiva Unida en poc de temps hem aconseguit passar de la lluita contra la corrupció a organitzar canvis per millorar la vida de les persones de la ciutat. Per això, estem fent tot el possible per posar l'aparell administratiu local al servei de la ciutadania, fent possible un pressupost participatiu on el conjunt de la societat pot prioritzar l'acció municipal. En tot cas, aquest mecanisme de participació ha de ser una ferramenta que vaja més enllà de la decisió sobre un determinat percentatge del pressupost, per acabar sent un lloc d'observació respecte del futur de Xàtiva. Un espai que ens ajude als i a les governants de la ciutat a interpretar tots els problemes que preocupen a la gent en la seua vida quotidiana. Per tant, amb el pressupost participatiu com en moltes altres accions que estem implementant pretenem allunyar-nos dels vells ajuntaments, per aconseguir nous espais d'anticipació i protecció de la població. Des de Xàtiva Unida apostem per alçar la mirada i anticipar-nos per governar els canvis. Estem fent-ho tractant de mirar bé, interpretant i sobretot baixant a peu de carrer per explicar-ho fent possible la pedagogia tan necessària en qualsevol procés de transformació.

En aquests moments estem davant d'una oportunitat històrica que caldrà continuar aprofundint i demostrant amb fets i no sols paraules. Després d'anys d'haver-se deixat dur per la resignació de governs conservadors, d'elits locals que han renunciat a governar els canvis ens trobem en un context d'expansió que ha de continuar consolidant-se amb l'esforç de tots i totes.