diumenge, de setembre 09, 2018

COMENÇA EL CAMÍ






Juliol de 2018, ja amb les primeres calors de l'estiu i amb la presència d'unes set-centes persones es presenta Xàtiva Unida. Aquesta iniciativa municipalista ha nascut, d'una manera decidida, per obrir les portes a totes aquelles persones que des de l'honradesa, la igualtat, el sentit comú i la fermesa democràtica volen treballar d'una manera sincera i incondicional per aquesta ciutat. Aquest nou impuls pretén activar i sumar a totes aquelles xativines i xativins que desitgen aportar el seu treball i les seues idees per ajudar a posar en marxa aquesta ciutat, i avançar cap a una nova prosperitat.

Entenem que el debat sobre el present i el futur de Xàtiva ha de ser ampli i constructiu. I per això, en aquest repte han d'estar presents tots els àmbits possibles superant així els tradicionals cercles que, fins al moment, l'han monopolitzat. Les dones i homes de XUnida, deixant a una banda els símbols però sense renunciar a cap dels principis, volem ajudar a crear espais amables per redibuixar el model d'aquest municipi; per construir futurs comuns, anhels compartits de progrés, reconstruir identitats i identificar clarament a allò que ens enfrontem com a poble en aquest segle que ja ens apunta.

Som conscients que el renaixement de la ciutat no sols demana unir el màxim de voluntats possibles en un mateix instrument polític. Perquè indubtablement també implica trobar-nos, per discutir i arribar a punts d'encontre amb aquelles organitzacions polítiques, socials i també persones particulars què des de la legítima pluralitat aposten també per l'impuls d'una potència instituent; dinàmica, inclusiva i creativa. Aquestes subjectivitats, personals i col·lectives han de poder aportar nous continguts i noves propostes per rellançar la ciutat.

Vivim un canvi d'època on per primera vegada ens trobem amb una nova equació política en la ciutat. Els resultats del darrer cicle electoral municipal ens permeten afirmar, des del realisme, que es donen les condicions per capgirar l'hegemonia que durant dècades ha mantingut el bipartidisme. Un llarg temps que ha fet del govern de la ciutat un espai de poder instituït; adherit a l'aparell institucional i immers sense reacció al fatalisme de la decadència. Hui amb XUnida com a proposta de ciutat i junt a altres opcions disposades a articular una alternativa des del sentiment i el desig comú és possible guanyar el futur per a la ciutat.

Des de la Transició no s'havien donat les actuals condicions per avançar decididament. Per això ens resistim a romandre aturats davant els nous temps, com si ens deixàrem caure per el vessant de la inèrcia que cada vegada –paradoxalment- ens fa com a ciutat més perifèria. Per això, fem aquesta crida a totes les persones que entenen Xàtiva com un sentiment compartit que cal recuperar des de l'honradesa, la igualtat, el sentit comú i la fermesa democràtica.