dimecres, de novembre 01, 2017

UN PRESSUPOST PER A LA CIUTAT

Potser aquesta siga la primera foto fixa que s'ha produït en la nova filosofia pressupostària d'aquest ajuntament des del canvi de 2015. Creix raonablement i distributivament la despesa corrent en un 4,7% (millorant subministraments i serveis a la ciutat com és el nou servei de l'aparcament de la Bassa...). Incrementa en un 9% el capítol de personal amb l'objecte de consolidar ocupació mitjançant l'oferta d'ocupació pública recentment aprovada i la creació de nous llocs de treball estables segons els principis d'igualtat, mèrit i capacitat. Per tant, injectem recursos econòmics a la ciutat i el seu entorn.

Disminueixen els recursos destinats a interessos bancaris en un 40,7%, així com els recursos destinats a amortitzacions de préstecs en un 15,1%. Sumant un total de 491.000€. Així que redueixen els recursos destinats a les entitats financeres i no plantegen retallades. Prioritzen l'empoderament ciutadà fent créixer els serveis socials amb intervencions en els diferents barris per garantir la cohesió. Impulsen polítiques actives en matèria d'educació (ciutat educadora), d'igualtat (Casa de les dones), cultura, programació Gran Teatre, salut, memòria socarrada... Impulsen la promoció econòmica de la ciutat incrementant la despesa corrent i la capacitat d'inversió en 3 milions d'euros. Un pressupost que ens permet actuar com a motor econòmic complint amb els terminis de pagament (30 dies) tan importants entre la xicoteta i mitjana empresa. S'atorguen línies de subvenció per promoure l'activitat econòmica (Estratègia carrers del mercat), informació, formació, mercats, fires... I aposten per la transformació del paisatge urbà posant en el centre de la ciutat a les persones i sobretot als xiquets i les xiquetes. Fan créixer la ciutat cap endins, aposten per una mobilitat segura i sostenible i fan de Xàtiva una ciutat lliure d'agressions sexistes. I sense obviar l'element que més ens identifica en aquest pressupost; la participació ciutadana. De fet, possibiliten consultes ciutadanes, consells sectorials i el procés de pressupost participatiu DecideiXàtiva dotat amb 275.000€.

En definitiva, 25 milions d'euros per a la cohesió social, per al foment de l'activitat econòmica local, per a l'empoderament ciutadà i per a la transformació de Xàtiva. Estem fent-ho.