diumenge, d’octubre 04, 2015

UN PUNT DE PARTIDA

Si a setembre desperta el camp i comença l'arbrat a moure, a l'octubre es consolida l'empenta d'aquelles energies que amb el temps acabaran donant el fruit desitjat. Els valencians i les valencianes celebrem el 9 d'octubre com a diada del nostre país, un territori que després d'una llarga letargia sembla que comença a renàixer amb la força de l'esperança dipositada per molta gent. A Xàtiva el desig és clar i l'ànim de treball per promoure el canvi és evident. 
Cases d'Escrivà. Barxeta.
Tanmateix, les alegries, els esforços i els impulsos inicials necessiten una forta organització i planificació. Com a societat el repte que se'ns planteja és grandíssim i clar: crear un relat que pose les llavors d'una ciutat compromesa amb la transformació social i econòmica. Per això des del govern cal anar més enllà, perquè la societat civil legítimament ho està demanant tot, i de tot han de formar part també. Des de la necessitat d'impulsar econòmicament la ciutat, fins a assegurar els drets que atorguen dignitat i felicitat a les persones. És cert que ja comencen a aparéixer els primers ullals d'aquesta nova realitat que cada matí guanya nous espais. Els refugiats són benvinguts, les avingudes ja són per a la gent, el teatre desperta, la igualtat és sinònim de rebel·lia i participació, els plenaris s'han obert al suggeriment ciutadà, el comerç ix amb força al carrer, el valencià guanya pols, l'ensenyament públic s'amplia, els llauradors són escoltats i ja comencem a repensar l'economia per millorar la qualitat de vida de la gent i no per omplir les butxaques d'uns pocs. 
El canvi és patent i l'impuls és clar. No obstant això, la consolidació és tan necessària com els primers rebrots que apareixen amb el tancament de l'estiu. Continuem amb el repte i ho fem d'acord amb les ensenyances de la gent de l'horta; treballar la terra amb silenci i constància.

Miquel Lorente
Portaveu municipal d'EU Xàtiva