dimecres, d’agost 08, 2012

L'ALIANÇA NECESSÀRIA


Qualsevol comunitat humana, en estat natural, necessita perspectives que li atorguen l'estímul per construir un major benestar per a la col·lectivitat i per aquells que vinguen després. Durant anys el propi sistema ha fet tot el possible per sabotejar el sentiment col·lectiu, per fer arrelar l'indiviualisme extrem en un context competitiu i material. Fins i tot arribant a desnaturalitzar la nostra pròpia essència, per transformar-la en un mecanisme d'acumulació de diners i propietats. L'homo material com a cúspide màxima de la cadena evolutiva del capitalisme. 

Tanmateix, en situacions d'extrema necessitat on el drama impregna la nostra realitat més immediata torna a renàixer el "nosaltres". L'acompanyament és indestriable al dolor humà. Les persones guiades pels sentiments no poden quedar-se impassibles front l'angoixa i el neguit dels seus. Per tant, les emocions pugen novament a l'escenari social. En tot cas, les emocions sense una racionalització posterior difícilment poden anar enlloc. Com a molt podran ocupar les places durant setmanes, fins i tot podran expropiar circumstancialment carrets de la compra però al remat poc més podran aconseguir. 

La situació que es viu és excepcional. Està en joc gran part de la dignitat humana lluitada per tantes generacions. La partida es juga entre la regeneració d'un sistema d'organització democràtic i lligat a l'Estat social i de dret o el camí directe cap una nova etapa històrica plena de sumissions i estridències neofeudals. El nostre camí, el camí del 99% de la població, el camí de la gent de baix passa per anar més enllà de les emocions i consolidar fermament un relat estratègic, organitzatiu i pacífic que faça front a tots els entrebancs econòmics i polítics que hem i haurem de sortejar. Ara els de baix tinguem una formació que no tingueren aquells que lluitaren pels nostre drets. Fem-la servir i fem-li front als problemes que tant ens estan fent patir.


1 comentari:

Roser Caño Valls ha dit...

Un text que m'ha emocionat molt i em dóna forces per continuar lluitant. De debó, un text increïble! Gràcies!