dilluns, d’agost 06, 2012

REBEL·LIÓ DEMOCRÀTICA

Ara farà un any PSOE i PP lligaren una reforma constitucional sense precedents en l’actual etapa democràtica, amb la modificació de l’article 135 es posava límit a la despesa pública i obria les portes a les retallades. Amb aquella modificació s’establia la preferència en el pagament del deute, en detriment de les necessitats fonamentals de la població. Els partits anomenats constitucionalistes violaven un dels principis bàsics de l’actual marc legal que defineix l’Estat com un ens social i democràtic de dret. Un any després l’alternància del sistema ha conduït al PP al govern, què seguint l’estel de l’anterior govern ha continuat pel camí d’unes retallades que no han afavorit a l’economia productiva, ni tampoc han generat ocupació. Endeutament il·legítim, dependència econòmica i més drama social. Mentrestant les institucions polítiques es transformen en una mena d’escenaris, sense capacitat de decisió i sense la dignitat suficient per sobrepossar el mandat del poble sobre els dictats d’unes oligarquies econòmiques. A hores d’ara tenim un Govern central engenollat als dictats de la troika, un Govern autonòmic sense sobirania alguna i un Govern municipal endeutat i anul·lat pel tarannà de l'alcalde Rus. 

En aquest context, els poderosos a través dels seus 'polítics' insisteixen en aquella famosa premissa TINA (‘There Is Not Alternative’)de Margaret Thatcher. Ens volen fer creure que no hi ha cap altre camí que l’endeutament, els regals fiscals als rics i el nostre patiment. Unes mesures que hui per hui tenen com a principal pilar de recolzament la nostra pròpia por, perquè evidentment les actuals estructures de l’Estat no estan en condicions de soportar el desgast d’unes retallades injustes i inhumanes. Un president absent, una Corona amb menys predicació social que mai, un poder judicial tacat per l’affaire Dívar, una jerarquia eclesiàstica sense gestos solidaris i que no paga l’IBI i finalment un sistema financer amb una més que dubtosa credibilitat. Amb aquest entorn poques probabilitats hi han per construïr una via alternativa possible, que destine els recursos estatals a l’economia productiva i a la despesa social, que situe com a preferent el benestar de les persones i no pas el pagament del deute. En canvi, aquells països que han apostat pel desenvolupament nacional, abans de fer front al deute han acabat prosperant. Un bon exemple el tenim a Ecuador on la democràcia li està guanyant, a hores d’ara, la partida a la deudocràcia. 

Vivim un estat d’excepció econòmic, polític i social. Per aquesta raó, entenem que és l’hora de trencar la por i dur endavant una Rebel·lió democràtica i pacífica construïda des de baix, amb la participació, l’acció i la signatura de totes aquelles persones, associacions, sindicats que reivindiquem el nostre compromís fent un crida per convocar un referéndum, sobre les mesures d’un Govern que legisla a cop de Decret i ben lluny del programa amb el que es va presentar a les eleccions. Avui comencem una campanya de recollida de signatures, d’informació i combativa encaminada a retornar la veu al poble i a derrotar la tirania dels mercats i aquells que la recolzen. Ens veiem en el carrer. 

Consell Polític Esquerra Unida Xàtiva