dimarts, d’octubre 09, 2007


QUAN DEMANAREU PERDÓ?


Val a dir que els assasinats de capellans al llarg de la guerra civil fou un acte dolent com qualsevol atemptat contra la vida. Tanmateix també cal recordar que aquestos assasinats mai varen obtindre el vist-i-plau del govern legítim de la II República, sent aquestos protagonitzats per milicians incontrolats. No obstant això, cal dir que aquestes víctimes han obtingut dècades de pregàries, dècades de reconeiximents per part de l'esglèsia i per part del règim del general Franco. Ara sembla ser que els toca ser encaminats als altars...Fins ací ens pot arribar a semblar tot correcte, o no...


Tanmateix el que sí podem considerar tota una manca de sensibilitat i dignitat humana és l'actitud que ha mantingut i que actualment manté la jerarquia catòlica espanyola vers al seu passat més immediat. En aquest aspecte crec que podem parlar clar i ras perquè la raó i la història ens assisteix. De fet podem dir que l'esglèsia espanyola fou complice activa del colp militar del 36, complice sincera de la llarga i sagnant dictadura del general Franco, complice mediàtica de la dreta cainita que actualment persisteix a l'Estat espanyol...Aquesta mateixa església encara no ha tingut la dignitat humana per demanar perdó. Sí, per demanar perdó. Per demanar perdó a totes aquelles persones que varen ser víctimes de les seues doctrines, íntimament enllaçades amb el feixisme que imperà a Espanya durant dècades. Per demanar perdó a tots aquells soldats republicans que varen ser afusellats sota la benedicció del capellà de torn. Demanar perdó per haver beneït els avions que bombardejaven la societat civil en territori republicà. En definitiva demanar perdó per haver justificat espiritualment el règim assasí franquista.



Sempre s'ha dit que el perdó a més de ser una acció de dignitat humana ha estat l'exemple més evident de l'acció de Crist a la terra. Doncs bé, tot açò em fa pensar en una sola cosa. Aquesta gent ni és humana ni molt menys és cristiana.Ells sabran el que són...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

republica, republica, republica... algo mes?

Anònim ha dit...

Sí, República i...molta salut. Si vols pots afegir alguna cosa més.

Anònim ha dit...

Recordem que també hi han religiosos assassinats per franquistes en el País Basc per exemple. Per a aquestos no hi han beatificacions, sols l'oblit. NO, MAI OBLIDAREM ALS QUE VAN LLUITAR PER LA LLIBERTAT.

Anònim ha dit...

¿L'Església còmplice de què? ¿No saps que hi han documents oficials que demostren les reiterades ocasions en què l'Església instava el dictador de Franco a què no matara ningú? Com es nota que la teua cultura històrica és exclusivament televisiva (cosa que val tant com no tindre'n)
Per cert, TOTA la república eren milicians incontrolats. TOTA. En això va consistir la II República espanyola. ¿Si hauria d'haver sigut una altra cosa? clar que si, però la realitat va ser que no. El ben cert es que la II República es quedà en colla de milicians incontrolats, des de Azaña fins a l'últim 'pringao'. Es pot dir el que es vulga, però no acceptar açò seria com voler que 2+2 no sumaren 4. I sempre sumen 4, fins i tot poèticament.