dilluns, d’octubre 08, 2007


És 9 d'octubre diada del país valencià.

Passen els anys i ja són uns quants des de que a València encara existí la il·lusió de crear una nació, amb uns trets identitaris i una ferma consciència de ser-ho. Però d'allò fa molt de temps, més del que realment ha passat...
Sempre m'he considerat internacionalista per definició, però trobe que difícilment al país valencià de l'Abradelo, Canal 9, Paco Camps, Garcia-Gascó, Metro de València, Zaplana, Fòrmula1, American's Cup, torres d'Alta Tensió, censura a TV3, Fabres, barracons, deutes, agressions, Solidaris censurats, polítics maleducats...un puga assumir al 100% eixa consideració. He de confesar que sóc un dels pocs extranys que així ho entenen, però trobe que no sóc l'únic.

El nostre país, el teu i el meu, és un país difícil, intrincat, esvarós...i fins i tot decepcionant en molts aspectes. Tanmateix és el nostre i vaja per davant que molts de nosaltres estem fent ben poquet perquè canvie la situació. Solament cal fer un cop d'ull cada matí als principals diaris de la nostra terra, costum que fins ara no he perdut, o aixafar simplement els carrers dels nostres pobles i escoltar les converses de la nostra gent. Doncs bé, tots plegats mirem cap on mirem podrem observar que allò que afirmà amb molta claredat Joan Fuster "el país valencià serà d'esquerres o no serà", ha esdevingut en una simple quimera. Fins i tot per alguns un bon motiu per trencar a riure al compàs de les llàgrimes del desconsol.

Al país valencià hui per hui podem dir que no existeix eixa esquerra, ni l'entramat social i/o associatiu què tant reclamava Fuster per poder encetar el procés de construcció nacional. A més a més, també podríem afirmar allò de que hui per hui l'esquerra valenciana "ni está ni se le espera". No obstant, en aquests moments preferisc recordar un altra cita de l'escriptor de Sueca que afirmava amb forta solemnitat "per començar, cal començar a començar", esperem i desitgem que prompte torne el temps, que torne la dignitat i el seny als pobles del nostre país.

PD Amics/gues que passeu un bon dia i una millor nit

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que sàpies que eixa cabuderia de fer anar juntes l'esquerra i el nacionalisme és allò que està fent perpetu el govern de la dreta. Si no, mira a Camps clavant més llenya al foc amb el premi al Rei.Si això és el que volen!!! Puguem conservar la identitat sense això de "l'autodeterminació".

Deixeu-vos estar de pel.lícules, la nostra lluita ha de ser la dels obrers, no la dels cantonalismes.