dimecres, de juliol 30, 2014

PALESTINA



Quan cau la nit tuiter ens obri les finestres de la barbàrie que està patint el poble palestí. Apareixen els primers tuits i veiem l’artifici mortal caure sobre els edificis de Gaza, en pocs minuts apareixen les primeres fotos on el personal sanitari aten als ferits i finalment ens desvetlen els morts i el crit expressiu d’aquells que els acompanyen en dol. 


Víctimes són totes aquelles sorgides de la violència. Totes són víctimes. Tanmateix, no podem obviar que l’operació Margen Protector, nom eufemístic que rep l’última tanda d’atacs, és un càstig col·lectiu perpetrat per part de l’Estat d’Israel i no d’una fracció armada terrorista. Una violència que s’ha endut per davant a 1.300 palestins, a més d’ocasionar 7.000 ferits. Recordem que 300 morts són xiquets. Un Estat que mata xiquets no pot mantenir vincles amb cap democràcia, per aquesta raó és vergonyós el silenci d’Occident. Indigna veure com es permet aquest crim. Per què no se trenca amb un Estat governat per l’extrema dreta? Per què no es suspenen els acords amb les empreses vinculades amb l’ocupació il.legal de Palestina? Quina fredor.


A Xàtiva hem proposat que l’Ajuntament estiga a l’altura de les circumstàncies i es pronuncie clarament en favor dels oprimits i no dels opressors, perquè volem defensar la pau, el dret a l’existència del poble palestí i la convivència de l’Estat d’Israel amb l’Estat palestí. Mentrestant en aquest estiu; cada nit, cada tuit i cada crit ens mantindrà en vetla, front la indiferència.