diumenge, d’abril 22, 2012

MOROSITATS A L'AJUNTAMENT

Diumenge de romeria a l'ermita del Puig i commemoracions del bicentenari del neixement de la sobirania nacional a Càdis. Demà estrenem setmana i en la tasca municipal cal destacar la convocatòria de la Comissió d'Hisenda, on se'ns presentarà l'informe sobre el compliment de la Llei de morositat de l'Ajuntament de Xàtiva. L'equip de govern és incapaç d'aproximar-se al compliment d'aquella normativa que delimita entre 60 ó 40 dies el termini de pagament de factures als proveïdors. De fet, durant aquest trimestre l'Ajuntament ha pogut pagar 2,5 milions d'euros en factures, 2 milions menys d'allò que va poder pagar en el trimestre passat. En quant als terminis de pagament continuen tardant més de 200 dies respecte a la xifra que marca la Llei.

Una situacó que pretenen curar mitjançant l'aplicació del RD 4/12, un decret que comporta un endeutament de 10,4 milions d'euros per fer front a part del deute acumulat per part de l'Ajuntament durant anys. Un préstec que prove de la banca comercial, que sense pietat aplica un interès del 6'5%, que acabarà transformant-se en 500.000 euros, solament, d'interès bancari. Una quantitat a la que cal sumar els 600.000 euros que ja s'estaven pagant d'interès d'altres prèstecs anterior. És a dir, cada any sols en interessos bancaris l'Ajuntament destinarà aproximadament 1,2 milions d'euros del vostre pressupost.

En fí, continuen sense complir la Llei de morositat fet que asfixia a les pimes de la ciutat, continuen demanant préstecs que condonen un passat i present de balafiaments i que hipotequen el nostre futur. Suposem que seran conscients, que ho sabran, que posen en perill la sobirania del municipi. Malauradament ens acostem cada cop més a una intervenció per part del Ministeri d'Hisenda. Ens condueixen a una intervenció a la grega, justificada per la impossibilitat de fer front a un deute que acabarà superant el 15% del pressupost municipal.

1 comentari:

dolmonamor/ María Dolores Amorós ha dit...

Miquel: Benvingut al món bloggero. Escriure és per a mi una passió. M'ha ajudat tant en moments dificils en els que m'he trobat recluïda en casa per problemes de la meua cama!

Gràcies a aquestos escrits podrem enterar-nos de què passa en l'Ajuntament.

De entrada, només donar-te l'enhorabona per la nova idea d'aquest blog.

Molta sort, ací tindras una lectora agraïda.