divendres, de maig 27, 2011

PLAÇA CATALUNYA

Ahir lluitaven en les urnes de Xàtiva i avui em moro per viure a Plaça Catalunya. Llegíem a Hessel i ens deia que cal indignar-se d'una manera digna i sobirana, mentrestant a Sol ens advertien que la lluita continuava. Sartre, bon company, però et neguem l'ús de la violència perquè el nostre armament són les paraules lligades amb sentiments. Ens passetgem a pit pels carrers de Xàtiva, València, Barna o Madrid i els de sempre ens avien amb òsties uniformades. No ens fareu callar, no podreu netejar les places amb "lecheres" plenes de llibertat. Per tot això, agafe el tren, amb direcció a la Plaça de la Llibertat, també coneguda amb el nom de la plaça del Principat.

2 comentaris:

Cesca ha dit...

L’entrevista a la TV3 Galeano que representa la voluntat de continuar somniant, diu: que les concentracions són ”Energia d’entusiasme ( del grec , tenir als deus dins)”.
Alguns cartells resaven ” Ens llevaren la justícia i ens deixaren la llei “, la llei del més fort, la que regeix al món, es una llei insuportable, els joves s’alcen en desobediència contra eixa llei que els condemna a la resignació davant la injustícia, la llei de la resignació.
Els governants han de tolerar, admetre i promoure la diversitat del món, practicar la democràcia, es això, la diversitat en pla d’igualtat, escoltar altres veus, escoltar totes les veus .
Les conseqüències de les concentracions segons Galeano: “ res queda en res, ens transmet energia , és important veure que : on els invisibles es fan visibles, els que pareixen muts diuen dient, les veus van ressonant, en aquest món on tant es diu, ells diuen dient.
La gent diu Prou!, escoltar eixes veus sense desqualificar-les per endavant i saber esperar, unint la raó i l’emoció, aquestes mogudes són com l’amor, és infinit mentre dura.

Miquel Lorente ha dit...

Cesca molt bonica la teua reflexió. Vaig a buscar el video de Galeano. Anit va estar molt emocionant l'ambient de Plaça Catalunya, allà vaig estar amb Feliu i amb Albert.