dimarts, de novembre 30, 2010

CENSURES I AUTOCENSURES


Avui li ha tocat el torn a l'obra teatral creada pel xativí Josep Lluís Fitó “Corrüptia: Una regió de l'est”, de la companyia Teatre de l’Enjolit. Novament a Xàtiva ha aparegut la censura i un cop més de la mà de la regidoria d'Educació i Teatre de Xàtiva, encapçalada per Ramon Vila.

Els fets ens mostren que a la ciutat tenim un Ajuntament més pròxim a un Tribunal de la Santa Inquisició que a una institució plural, participativa i democràtica. La censura és sinònim de prohibició i l'autocensura síntoma evident de resignació. A Xàtiva, des de l'esmentada regidoria, se'ns ha prohibit gaudir de Xavi Castillo, s'han posat tots els entrebancs possibles a les actuacions de Raimon i ara fan el mateix amb l'obra de Fitó.

Ara bé, a la cultura no se li poden posar barrots i l'obra es presentarà a l'Olleria, a pocs quilòmetres de Xàtiva, al Cine-Teatre Goya els dies 11 i 12 de desembre. En fí, si ells ens censuren, nosaltres no ens resignem!


La Sinopsi de l’obra és:

Un jove polític, número dos del Partit Regional de l’Est i amb una esplèndida carrera política per endavant, es troba implicat en una trama de corrupció. Salta l’escàndol i la festa dels complots. Al voltant del protagonista es mouen altres personatges que participen en el circ mediàtic: polítics, empresaris, periodistes,… però ningú vol convertir-se en el boc expiatori. Quina és la presa que cal esquarterar públicament perquè el bon nom del partit no quedi tacat?
La farsa està servida.

Entrades a la venda a partir del dimecres 1 de desembre en Llibreria La Costera de Xàtiva y al Pub Ca Tarsi de L'Olleria.

Per la llibertat d’expressió al País Valencià!