dijous, de juny 19, 2008


MESTRE DE MESTRES


Ara fa uns dies que se'ns ha mort el mestre Gonzalo Anaya. No vaig tenir el privilegi conèixer-lo personalment. Tanmateix sí que he llegit alguns del seus escrits. No obstant això, el vaig poder escoltar en una jornada de les escoles d'estiu que rebien el seu propi nom a la Safor. D'aquella jornada, com a bon mestre que era, em va impactar la seva didàctica i els conceptes que ens va transmetre. De la seva explicació recorde en moltes ocasions, en el transcòrrer de la "batalla diària", la misió que encomanà a tots els docents o futurs docents que allí estàvem; la SOL, la TOL i la RE.

Per a Anaya era indespensable que la tasca docent tinguera com a objectiu fomentar la SOLidaritat entre els alumnes, la TOLerància entre la diferència i el sentit de la RESponsabilitat amb la societat en què viuen. Tres conceptes que sens dubte sostenen tota una filosofia d'entendre el món. En definitiva tres pilars imprescindibles per salvar allò que resta del concepte ciutadà.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què em dius de la capacitat d'entusiasmar als alumnes i d'entusiasmar-te en la teva tasca docent? Crec que aquest també és un objectiu molt important.
Bones vacances company!!! Ara fa un any encara no les havies començat...

Anònim ha dit...

i tant...vore eixos ulls encessos esperant les paraules. És evident, que sense el nostre entusiasme, difícilment podrem contagiar als nostres "companys" de batalles.

El dia que se'ns acabe l'entusiasme, el dia que no tinguem res interessant per transmtre. Eixe dia estaran justificats els càrrecs...