dissabte, de gener 13, 2007


COMPROMÍS PER XÀTIVA 2007

Si em permitiu vaig a tornar a publicar un article que ja aparegué en aquest bloc el dia huit de novembre del passat any, tal volta ara tinga molt més sentit i importància que llavors...

ENTRE TOTS HO PODEM FER

El passat cap de setmana mentres esmorzaba amb uns amics en un conegut bar de la ciutat escoltava diversos comentaris vers la possible unitat de l'esquerra en la nostra ciutat. Uns comentaven les il·lusions que podria reportar aquesta unió "ja seria hora que s'uniren per fer fora a la dreta", no obstant un altre contertuli de la mateixa taula mostrava la seua contrarietat davant aquest pacte "no es pot pactar amb tal candidat perquè..., de la mateixa manera que no es pot arribar a un acord amb un partit d'orígens ben llunyans de l'esquerra". Sens dubte, interessant conversa quan encara no s'ha plantejat d'una manera oberta, seriosa i sincera des de cap partit d'esquerres un hipotètic pacte de progrés en la nostra ciutat.

I dintre d'aquest atzucac sembla ser que el convidat d'honor siga EU, sent la seua posició un lloc entre els dos focs; entre Escil·la i Caribdis. Per tant, pareix ser que li corresponga a l'esmentat partit abordar aquesta difícil situació per tal d'obtindre una resposta que puga resoldre els dubtes que és planteja molta gent.

En aquest sentit, cal partir de la següent premissa, tots els que manifesten les dues posicions que s'esbrinaven abans en boca dels dos contertulis i que s'escenifica en el camp de l'esquerra de Xàtiva són nostres, són esquerra social. Sent els seus plantejaments bàsics i ben profunds alhora, carregats de raó i d'evidències acumulades al llarg de l'experiència. Així que no podem silenciar la possibilitat del diàleg, d'un encontre, d'un debat entre eixos dos posicionaments que s'encontraven sobre la taula.

Tanmateix caldrà anar pam a pam, és necessària una clarificació prèvia de la situació. Són les posicions més radicalitzades de les dues postures les que convé desmuntar, denunciar i racionalitzar perquè solen ser conseqüència d'autoenganys, intransigències o interessos personals o de grup és a dir cadires, butaques, malíccies, envejes

De fet l'expressió de tots i totes contra Rus si no va acompanyada de determinats continguts, valors, accions o propostes que permeten la unió d'acció de l'esquerra xativina, aquesta esdevindrà en una consigna buida i inclús podríem parlar d'una tosca manipulació. Estaríem davant de la vella ficció del maniqueisme; la dreta és intrínsecament perversa i l'esquerra essencialment bondadosa. La realitat ens ha demostrat en més d'una ocasió que sota la paraula "esquerra" s'han fet, es fan i supose que es continuaran fent grans desficacis, com ara polítiques pròpies d'eixa dreta a la que es pretén combatre. En aquest sentit solament val una reflexió, la dreta és la dreta en funció d'uns valors, d'unes accions, d'una manera d'entendre el planejament i la vida de la nostra ciutat, que venen donats per uns interessos de classe que ells defenen; l'esquerra és la negació d'eixes accions, d'eixos valors i la defensa de la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans i ciutadanes; la resta podríem dir que es garbellar aigua.

Però de quina manera podem posar d'acord a les dues persones que confrontaven els seues arguments el passat diumenge en mig dels sorolls típics d'un bar. Doncs bé, al meu parer considere que serà la proposta, l'elaboració col.lectiva de la mateixa, la política d'aliances que això suposa, la càrrega de valors que la sostenen, l'agrupament de forces per difondre-la... aquestes són les eines que permetran la unió d'acció de l'esquerra a Xàtiva. Ara bé, aquest pensament no tindrà cap sentit si no existeix un mínim de disponibilitat per part de totes les parts implicades i malauradament podem vore que a dia d'avui és una evidència l'absència d'aquest debat.

La proposta, el compromís... és a dir allò concret és el que arrastra a la gent pels seus continguts, per la seua vitalitat. La proposta comuna és la que pot il·lusionar i fer creure a tothom la possiblitat d'un canvi real i d'esquerres en la nostra ciutat. Per això em reitere amb aquesta apel·lació, la Proposta com a eina concreta, raonable, realitzable i dinamitzadora.

Si no som capaços de reflexionar en aquest sentit, la gent progressista de la ciutat junt als seus dirigents continuarem quatre anys més instal·lats en les vessants del Sinaí en una sempiterna, estèril i pesada discusió sobre el sexe dels àngels. Mentrimentres l'alcalde Rus continuarà observant-nos des de les altures de la seua insolència, una vegada més apuntalada amb el bastó del govern de la nostra ciutat.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Amadeu Sanchis encapçalarà la llista d'EU a l'Ajuntament de València on no reproduïran el pacte electoral amb el BLOC

L’assemblea d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), reunida al llarg de tota la jornada de hui a València, al saló d’actes del sindicat CCOO, ha escollit com a cap de llista per a les eleccions municipals al coordinador local, Amadeu Sanchis, que alhora pertany a la permanent del Partit Comunista del País Valencià. El col·lectiu local d'EU, a més, ha acordat no reproduir el pacte autonòmic a la ciutat de València i incloure a les seues llistes persones procedents dels moviments socials.

Mal precedent, no vos sembla?

Miquel Lorente ha dit...

Un total de 2.838 militantes de Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) podrán votar en el referéndum que se celebrará el próximo sábado para ratificar el acuerdo con el que la formación quiere concurrir a las próximas elecciones autonómicas en coalición con el Bloc Nacionalista Valencià.

Al remat el resultat del referèndum ha estat un 80% a favor del pacte i aproximadament un 20% en contra. Crec que les/els militants d'EU apostem clarament per fer fora al PP, o no???

Anònim ha dit...

La coalición no se aplicará en Valencia

El otro foco de actualidad de la formación se centró en la asamblea que se celebró para dilucir las candidaturas de Valencia ciudad y clonar el pacto autonómico con el Bloc a nivel municipal. Finalmente, la formación aprobó con 58 favorables concurrir a las elecciones bajo las siglas de EU mientras que 27 sufragios apostaban por ir de la mano de los nacionalistas.

En contra del PP esteu,no ho dubte, pero al Bloc ni aigua, no?

Anònim ha dit...

Lo que no quisieron los militantes de EU para la capital sí que lo aprobaron para toda la comunidad autonómica. La asamblea de la ciudad votó en contra de pactar con el Bloc una lista conjunta en la ciudad con 27 votos a favor y 58 en contra. Al mismo tiempo, los militantes de Valencia votaron a favor del pacto autonómico entre ambas formaciones con 132 a favor y 35 en contra.

Contra Rita no esteu?

Anònim ha dit...

Hola jo sóc militant d'EUPV a la ciutat de València i vaig assistir a la darrera assemblea del cap i casal com a delegat.Anem a pams: en primer lloc la voluntat de foragitar al PP de la Generalitat i dels ajuntaments en els quals governa per part dels militants d'EUPV és indubtable fins i tot en el cas que no donen suport al pacte amb el BLOC. En segon lloc, negue la premisa major la clau per obrir el govern del generalitat a unes polítiques progressistes no la té pas EUPV o el BLOC i el seu pacte sino la capacitat del PSOE d'escursar les distàncies amb el PP . És el PSOE per tant l'espatlla principal sobre la que recau la responsabilitat del canvi perquè conta amb la capcitat econòmica , mediàtica i material per possibilitar-ho.

Pel que fa al pacte en ciutat de València jo vaig ser un dels delegats que va dir NO al pacte amb el Bloc. El primer que cal dir és que em sembla un error estendre automàticamént , al crit de tirem al PP, a nivell municipal el pacte autonòmic. Cal valorar les circunstàcies de cada municipi per pactar o no circunstàcies que només són conefudes de primera mà pels militants del respectiu municipi i són ells els que ha de decidir: analisi de la realitat concreta que diria MARX.

Al cap i casal el pacte amb el Bloc em sembla una errada per diversoso motius : De primer el Bloc a valència electoralment no arriba ni al 3% del vot municipal, no està socialment present és una força política marginal sense cap capacitat de movilitzar res. En segon lloc EUPV té un espai polític consolidat de fet en les darreres eleccions pujarem prou en vot municipal i ens quedarem a 300 vots del tercer regidor. I la gent podria pensar que amb el Bloc el tercer regidor està aconseguit però ací el vot EUPV és majoritariament un vot castellanoparlant que té animadversió als partits nacionalistes per tant fins i tot podriem baixar.

En tercer lloc les converses entre el BLOC i el PSOE estan molt avançades per a que Joan masanet entre com independent a les llistes del PSOE. Els del Bloc volen la cadira com siga.

La situació de Xàtiva la desconec i per tant no em pronuncie que decidesquen els militants

Anònim ha dit...

Lorente hoy por hoy eres la mejor garantia de Izquierda Unida en Xativa. Soy votante de IU y tengo muchas ganas de verte y conocerte en primera linea y creo que no soy el único. ÁNIMO muchacho.

Anònim ha dit...

Estimat Fabio:

Et resumiré la situació de Xàtiva amb les teues pròpies paraules i tu decideixes si cal fer Pacte EU_BLO_Altres. o, no?

De primer EU a Xàtiva actualment amb totes les enquestes no arriba ni al 3% del vot municipal, no està socialment present, és una força política marginal sense cap capacitat de movilitzar res.
En segon lloc el Bloc té un espai polític consolidat de fet en les darreres eleccions pujarem prou en vot municipal i actualment ens quedarem a vots del tercer regidor. I la gent podria pensar que amb el EU el tercer regidor està aconseguit però ací el vot EUPV és majoritariament un vot castellanoparlant -i del Partit Comunista -que té animadversió als partits nacionalistes, per tant fins i tot podriem baixar.Ja va occorrer amb l'anterior pacte UPV-EU

I quarta -aquesta l'afig jo de nova- el lideratge actual del Bloc -Cristina Suñer- està mediàticament molt per dalt del de Pep Martinez.


Salut i allò que no vulgues per a tu, no ho demanes per als altres...

Anònim ha dit...

¿Donde se pueden consultar las encuestas en Xàtiva?

Si es cierto lo que dice el anonimo anterior, que evidentemente es del Bloc, ¿por que no dicen claramente que no quiere pactar? ¿por que no dicen que prefieren que gobierne 4 años mas el PP? y otras cuestiones que ya se formularan.

Anònim ha dit...

Els únics que volen 4 anys més de PP són els d'EU de València: 4 anyets més de RITA.

Miquel Lorente ha dit...

Amigues/cs

m'agradaria que els comentaris anaren en el sentit que marca l'article, és a dir l'unitat d'acció de l'esquerra alternativa a Xàtiva front a RUS. Si voleu en un altra ocasió parlem de València, Riba-roja, Ontinyent...Però crec que ara el que realment ens importat a tots i a totes és el COMPROMÍS PER XÀTIVA 2007.

Un abraç

Anònim ha dit...

En el Bloc són(som) nacionalistes i el que passe a València ens importa i molt. Es la capital del nostre país. Si Eu decideix barrar el pas del nacionalisme a la capital, està en el seu dret, pero deixa molt clara la seua estratègia. Així no es pot construir res, ni a Valencia ni a Xàtiva. Una llàstima

Anònim ha dit...

Y vais a hacer la misma politica en Valencia y en Jativa ¿no?

Anònim ha dit...

[b][url=http://cheap-car-insurance.quickfreehost.com] car insurance quote canada [/url][/b]
[b][url=http://seoguide.ws] norwich union car insurance [/url][/b]
[b][url=http://nutritionguide.ws] car insurance san diego [/url][/b]
[b][url=http://affiliaterevenueguide.ws] florida car insurance [/url][/b]
[b][url=http://careeremploymentguide.com] teen car insurance [/url][/b]
[b][url=http://fitnessequipmentguide.net] car insurance comparison [/url][/b]
[b][url=http://inetmarketingguide.ws] allstate car insurance [/url][/b]
[b][url=http://interiordecorguide.ws] buy car insurance [/url][/b]
[b][url=http://landscapingguide.ws] car insurance canada [/url][/b]
[b][url=http://mortgageguide.ws] mercury car insurance [/url][/b]
[b][url=http://personalfinanceguide.ws] collector car insurance [/url][/b]
[b][url=http://trafficbuildingguide.net] florida car insurance [/url][/b]
[b][url=http://vacationrentalsguide.ws] car insurance group [/url][/b]
[b][url=http://wealthbuildingguide.net] california car insurance [/url][/b]
[b][url=http://progressive-car-insurance.wealthbuildingguide.net] classic car insurance [/url][/b]
[b][url=http://compare-car-insurance.vacationrentalsguide.ws] car insurance group [/url][/b]
[b][url=http://cheapest-car-insurance.trafficbuildingguide.net] car insurance cost [/url][/b]
[b][url=http://classic-car-insurance.personalfinanceguide.ws] car insurance estimate [/url][/b]
[b][url=http://free-car-insurance-quote.mortgageguide.ws] online car insurance rate [/url][/b]
[b][url=http://cheap-car-insurance-quote.landscapingguide.ws] aa car insurance [/url][/b]
[b][url=http://low-cost-car-insurance.interiordecorguide.ws] buy car insurance [/url][/b]
[b][url=http://car-insurance-quote.inetmarketingguide.ws] car insurance houston [/url][/b]
[b][url=http://car-insurance-rates.homeimprovementguide.ws] free online car insurance quote [/url][/b]
[b][url=http://new-york-insurance.fitnessequipmentguide.net] norwich union car insurance [/url][/b]
[b][url=http://california-car-insurance.estateguide.ws] car insurance comparison [/url][/b]
[b][url=http://car-insurance-rate.careeremploymentguide.com] car insurance in new jersey [/url][/b]
[b][url=http://auto-insurance-company.affiliaterevenueguide.ws] car
insurance philadelphia [/url][/b]
[b][url=http://online-car-insurance.acneguide.ws] car insurance quote uk [/url][/b]
[b][url=http://auto-cheap-insurance.nutritionguide.ws] admiral car insurance [/url][/b]
[b][url=http://auto-insurance-quote.seoguide.ws] budget car insurance [/url][/b]

http://cheap-car-insurance.quickfreehost.com

Random Keyword: :)
[b]free online car insurance quote[/b]

Anònim ha dit...

LO TENGO CLARO, 4 AÑOS MAS DE RUS, ESPERAREMOS A QUE MADUREN LOS CHICOS DEL BLOC Y DEJEN DE DECIR PAYASADAS

Anònim ha dit...

Els comunistes estan com a locos esperant que el Bloc els diga que No per a poder culpar a algú de la seua mes que previsible batacada electoral.Patetics

Miquel Lorente ha dit...

Crec que ací tots/tes tenim la suficient educació per a raonar sense insultar, així que evitem paraules indegudes a l'hora de fer servir els notres arguments.

Anònim ha dit...

Jo el que espere és que la gent d'EU de Xàtiva siga consequent amb el que ha proposat i que si fer realitat el pacte d'esquerres a la nostra ciutat passa per un recanvi de persones que no els tremole la ma i que el facen... i que la persona que haja d'assumir un major protagonisme ho faça i no s'asuste... és en les decisions que comporten un cost personal on u demostra realment la seua implicació...

Aquest és un consell que done a la gent d'EU i, més concretament, a l'amic Miquel al que ja li ha arribat el moment de madurar...

Un abraç Miquel... estem amb tu!

Anònim ha dit...

Jo sóc votant d'EU i no em sembla bé cap pacte amb el Bloc. Nosaltres sóm una força d'esquerra per damunt de tot, preocupats pels aspectes socials i pel respecte als drets de tots i totes, amb l'objectiu de fer una societat més igualitària i respectuosa amb el medi ambient. Els rotllets de cultura sectària del Bloc són el seu primer objectiu, i si pactem, els que marcaran el ritme seran ells, un ritme en el que els objectius de què abans parlava hi seran, però de manera secundària.Jo vull votar el meu partit, i, amb tots els meus respectes per a Cristina Suñer, és una persona que no m'agrada gens ni miqueta, per molt mediàtica que siga.Miquel, el dia que et llançes a ser cap de llista, recorda quins són els objectius principals de la teua lluita. Altra cosa són historietes de polítics.

Anònim ha dit...

Cada partido es libre de acudir a las elecciones por separado, aunque tengan muchas coincidencias. Pueden pensar en el Bloc que van a aumentar el número de votos, pero me parece de irresponsables pensar que los que votaron a EU ahora van a votar al Bloc.
La propuesta de pacto solo se entiende que para derrotar al PP, pero hay que tener en cuenta con quien se pacta , no sea peor el remedio que la enfermedad. El cambio debe ser para mejorar, el cambio debe de ser para aumentar las políticas de izquierda.

Anònim ha dit...

Als anònims anteriors,

mentre nosaltres desconfiem desconfiant dels nostres companys de l'esquerra, el Rus seguirà guanyant les Eleccions.

Desterrem les desconfiances i els sectarismes.

Qui no es fia...

Anònim ha dit...

Em sembla lícit que cadascú tinga les seues idees, la qüestió és que PSOE és una cosa, Bloc una altra i EU una altra,o no? no puguem pensar que "tots sóm d'esquerra i ja està". Jo vull votar algú que defense les idees en les que crec, no tinc per què votar en algú en qui, efectivament, no confie.I estic en el meu dret de no confiar-hi. Jo crec que Rus caurà igualment, perdre l'identitat del partit pense que no és positiu.

Anònim ha dit...

los pactosmestán bien, pero creo que siempre que sea post electorales, de lo contrario los votantes de uno o de otro no sabrá a quien votar. En Xàtiva el tema está claro, el PP, es el más votado, el tema está en como va a ver EU la pérdida del 3 puesto en favor del BLOC o incluso de caer por detras de ERPV. EU no creo que se haya ganado la confianza de la ciudadanía, y creo que perderá su representación. Pepe Martínez entró en el Ayuntamiento gracias al rollo que abanderó con lo del deposito de la bola, pero eso ya no está. Tiene mala prensa vuestro candidato.