dimecres, de desembre 07, 2011

A MÀ ALÇADA...

Amics i amigues vos adjunte la notícia publicada per comarcalia, en ella s'explica com s'ha tractat la moció que el Grup Municipal d'Esquerra Unida ha presentat avui en el plenari, amb l'objecte de retirar els títols honorífics que encara manté el dictador Franco a Xàtiva. El final de la notícia és tan trist com el principi.

Rus torna a rebutjar la retirada dels honors de Xàtiva a Franco i diu que no perdrà “ni un minut” en la polèmica

Sense acompanyar-ho amb un eloqüent “arriba España!” com va fer l’última vegada en juny de 2009, l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus (PP), ha tornat a rebutjar la retirada dels honors al dictador Francisco Franco que li va concedir el consistori en 1946. Esta vegada li ho ha demanat Esquerra Unida però el resultat ha estat el mateix, tancant que “el més important que hi ha en estos moments és que la gent tinga un lloc de treball” i “jo no perd ni un minut” en esta polèmica.

El portaveu d’EU, Miquel Lorente, va demanar que una institució democràtica com l’Ajuntament de Xàtiva “per coherència” hauria de retirar els honors al dictador, aixi com declarar el 12 de febrer -dia en el que l’estació del tren de la ciutat va patir el 1939 un bombardeig de l’aviació franquista i en el que van morir 109 persones- Dia de la Memòria Històrica a Xàtiva.

La proposta va comptar amb el suport de Compromís i del PSPV, formació esta última que precisament va presentar en dues ocasions anteriorment esta retirada de títols.

En la votació en la que es va oposar el PP Lorente va reprotxar als regidors del partit conservador que no votaren a mà alçada, a això el regidor del PP Tono Vidal va contestar “a tu sí que t’alçaria jo la mà”, declaracions que el portaveu d’EU va demanar expressament que constaren en acta.

3 comentaris:

Rafa ha dit...

Molts anims Miquel i seguix aixina!!

Anònim ha dit...

Sí que és trist, sí.

Anònim ha dit...

Per que quan estava el Psoe a l'alcaldia no es retiraren els honors?