diumenge, de juny 12, 2011

INTERVENCIÓ EN EL PLENARI D'INVESTIDURA



Bones a tots i a totes,

Avui comencem una nova legislatura, una nova etapa de treball, cadascú des dels seus posicionaments ideològics i filosòfics farem servir la paraula per construir ciutat.

Avui tenim el saló de plens replet de ciutadans i ciutadanes, i malauradament molts de vosaltres no podreu dir la vostra en aquest fòrum, i estem ben segurs que molts no podreu tornar a assistir a aquesta sala durant els quatre propers anys, perquè en aquesta ciutat les convocatòries es fan en horari laboral. És més, estem segurs que alguns de vosaltres voldríeu aportar les vostres propostes com a regidors/res, però els horaris dels plens, comissions,...fan totalment inviable aquesta opció. Fins i tot, és impensable que els col•lectius, els joves i no tant joves de la ciutat pugueu participar activament en la política d'aquesta casa, perquè a Xàtiva no comptem amb una Carta de Participació ciutadana. Avui som molts, però el proper plenari en serem menys. Vaja per davant que la participació és necessària, tan necessària que podríem dir ben clar que amb la participació arriba la transparència a les institucions, i nosaltres volem que aquest ajuntament tinga les parets de vidre.

No s'acosten bons temps, ens esperen moments amargs. A Xàtiva ja hem arribat als 3.117 desocupats, a més ja fa temps que hem arribat a situacions d'emergència social. Encara estem esperant un pla local contra la crisi. No som ingenus, som conscients que la crisi va més enllà de les nostres fronteres municipals, nacionals i estatals. Tanmateix no ens val quedar-nos amb els braços creuats. Per aquest motiu, cal cobrir les necessitats més bàsiques de la població i redefinir el model econòmic de la ciutat. No podem somiar novament en tornar a l'economia especulativa lligada al món immobiliari, no podem imaginar novament inversions tan desgavellades com les realitzades en la plaça de bous.

Ara és el moment de l'economia lligada a les persones i al seu benestar, ara és el moment de l'economia lligada a la sostenibilitat que suavitze l'imminent impacte de la crisi energètica. Estem parlant de posar els fonaments d'un nou model de societat, d'una nova manera d'entendre la vida i la política en el sentit més honest del terme. Estem parlant d'esquerra, d'ecologisme, de feminisme i llibertat. Volem construir la Xàtiva del segle XXI i ho volem fer amb somriures de tots els colors.

Sincerament, avui nosaltres voldríem haver felicitat a la llista més votada en la ciutat. Però no podem, no podem fer-ho perquè en democràcia les eleccions es guanyen amb la força de les propostes, amb la força de les idees i no capturant vots amb promeses materials.

Portarem les veus dels qui se senten invisibles i silenciats. Arreplegarem les necessitats de la ciutadania, sempre des del servei i no des de la utilització, la prepotència i la supèrbia del poder

Intervenció d'EU de Xàtiva en el plenari d'investidura. 11.06.2011

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només entrar i ja estàs fent el que cal! Transparència es el que mes necessita aquesta ciutat. Molta sort i endavant!!!

Des del sofà ha dit...

Ara que obilgatóriament tinc temps per a fer coses sense fer res, he pogut llegir altra volta al teu bolg...
...Pasa el temps, ens fem majors, però gràcies a gent com tú, el temps no pasa: evoluciona!
I ara tú, des de la teu condició de regidor, segur que faràs la REVOLUCIÓ que necessita aquesta ciutat.
No deixes de lluitar, perque el que lluita viu.
Un abraç amic, un abraç amb el cor.