dilluns, de juny 20, 2011

EU DE XÀTIVA BUSCARÀ EL CONSENS ENTRE PARTITS I ASSOCIACIONS PER CANVIAR L’HORARI DELS PLENS


La formació recorda que aquest canvi i emitir les sessions per internet “son mesures sense cost que potenciarien enormement la transparència política”

El portaveu d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, ha anunciat que la seua formació va a treballar activament per crear un consens, “entre les forces progressistes i associacions de la ciutat, el més ampli possible”, per reclamar que l’ajuntament canvie d’hora les sessions del ple, cosa que “afavoriria la participació ciutadana i la transparència al consistori”. Lorente ha criticat que les convocatòries actuals dels plens, en ser en horari laboral i matinal, a les 12:00 hores, “impedeixen a la ciutadania acudir a les sessions com a públic i molt menys plantejar-se arribar a ser regidors o regidores”.

Des del grup municipal d'EU, integrat per Lorente i Chapí, que ja va reclamar aquest canvi a la sessió d’investidura, es planteja així una moció conjunta que reclamarà traslladar els plenaris a un horari no laboral, a partir de les 20:00 hores, perquè aquells ciutadans/nes que ho desitgen puguen asistir i ser partíceps de les decisions que afecten i marquen el futur de la ciutat.

Per altra banda, la formació d'esquerres aposta per traslladar les sessions plenàries a la xarxa mitjançant la pàgina web de l'Ajuntament, proposta ja plantejada i consensuada amb altres formacions, “que tindria un cost pràcticament zero per les arques municipals”, i que permetria a tots els ciutadans i ciutadanes amb accés a internet poder asistir virtualment als plenaris, “que deurien ser l’epicentre de la vida política a la ciutat”. Segons EU, "és el moment d'obrir a la ciutadania les portes de l'Ajuntament, que ha de ser realment la casa de tots i totes. Si volem que la població confie en el sistema, la transparència no sols és necessària, sinò imprescindible”.