dimarts, d’octubre 12, 2010

ALERTA ENS FURTEN LA PAELLA

El darrer 9 d'octubre en l'acte institucional de l'Ajuntament de Xàtiva , novament, l'alcalde Rus es va cobrir de glòria amb el seu discurs. De fet, després de llegir les primeres línies dels seus "papers" preparats trencà amb el protocol i començà amb un discurs de la seua pròpia collita. Això sí, molt repetitiu, insistent, pobre i com no podia ser d'un altra manera destrellatat. Començà amb el "agua para todos", continuà amb una justificació total de l'orígen de la paella front a "l'enemic del nord" i finalment assenyalà que les falles també estaven sent objecte d'una amenaça externa, també provinent del "nord de la comunitat". Impressionant!

Tanmateix, el senyor alcalde i president de la seua Dipu no va dir ni una paraula sobre les quasi 3.000 ànimes que a Xàtiva volen treballar i no poden, tampoc va fer menció sobre que farà amb les 200 famílies que han d'anar a buscar el seu menjar a les entiats benèfiques de la ciutat, tampoc al fet de què a Xàtiva en el darrer mes sols s'hagen creat 3 llocs de treball, mentres que a Canals es varen crear 52 llocs de treball, a Ontinyent 44 i a l'Olleria 43. Ja sabeu, en aquests moments el principal problema és la paella.

Els populismes, en el nostre cas les russinades, funcionaven en períodes d'abundàncies, no obstant ara la ciutat necessita propostes concretes, dinàmiques i realitzables. Molt de trellat. En fí, Xàtiva necessita solucions per als problemes reals de la gent, mentrestant Rus ja comença a ser el passat.