divendres, de maig 21, 2010


L’EXEMPLE GREC

Són molts els ciutadans que veuen en la classe política un sinònim de desbalafiaments, nepotismes, crispacions i corrupcions. En els darrers dies assitíem, atònits, a les notícies relacionades amb un viatge de quatre regidors populars de l’Ajuntament de Xàtiva a Grècia. Un viatge que costà a les arques publiques, almenys, 4000 euros. Amb aquella visita es pretenia obtenir informacions per dinamitzar l’activitat empresarial i l’ocupació a Xàtiva. Una empresa que, sens dubte, sols hagués necessitat de la participació de Marian Soro com a regidora de l’àrea de promoció econòmica i hagués pogut prescindir dels regidors Vicent Parra, José Antonio Vidal i Maria José Pla.

Tots sabem que a Xàtiva s’està patint d’una manera especial la crisi, sobretot entre aquells que no viatgen diàriament en el tren de la Dipu. Podem comptar 2990 ànimes que volen treballar i no poden, també podem intuir entre els nostres coneguts greus dificultats per sostenir hipoteques, i inclús podem constatar persones que ho passen ben mal per poder menjar de calent una vegada al dia. Mentrestant, l’equip de govern del PP de Xàtiva continua fent cas omís a l’elaboració d’un Pla Local contra la Crisi o l’articulació d’un Pla d’Emergèngia Social que pogués arribar a suavitzar el drama que comencen a patir alguns xativins/nes. El PP a Xàtiva continua obviant la crisi i continuen fent de la crisi una situació de reforçament de les xarxes clientelars, entre una ciutadania desesperada.

És en aquest context on els polítics han de conrear amb la seua acció el contingut de la paraula política. Per tant, el cost més que prescindible del viatge a Grècia dels regidors Parra, Vidal i Pla és un pas enrrere, un més en el nostre Ajuntament, per fer de la política una part de la solució i no un punt més del problema. Estic ben segur que els esmentats 4000 euros no anaven a canviar substàncialment l’actual situació; no obstant, aquesta despesa innecessària per part d’aquestos representants de la ciutat fixa novament la manca d’empatia, moral i ètica dels nostres governants. De la mateixa manera, que ho demostren les esmentades xarxes clientelars, que devaluen els drets i forcen sumissions entre alguns ciutadans.

Miquel Lorente
Coord. EUPV Xàtiva
(Article publicat el 20 de maig de 2010 en el diari Levante EMV)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies,
gràcies per donar veu als nostres pesars, gràcies per lluitar per nosaltres, gràcies per imaginar una altra realitat.

Dibuixem una Xàtiva que respire, tingui moviment, el seu cor batege, els seus ulls tinguem llum, una Xàtiva viva.

A voltes quan la mire em sembla una dona rància, vella, plena de joies heretades d'alguna època passada, amb el rictus de la decadència...

No perdis mai l'ànim. Un beset bonico

Miquel Lorente ha dit...

Dibuixar, respirar, moure, bategar...en fí viure. Entre tots i totes em de fer que Xàtiva torne a renàixer en dignitat i solidaritat entre els seus. Una ciutat que, sens dubte, ha de saber perdurar!

Moltes gràcies, la lluita continua