dissabte, de juny 06, 2009




POSSIBILITATS...


El passat mes de novembre el col·lectiu d'EU de Xàtiva instava a la corporació municipal a que el General Franco deixara d'ostentar els càrrecs honorífics de fill predilecte i adoptiu, així com alcalde perpetu de la ciutat. La resposta del plenari de Xàtia, amb majoria absoluta del PP, ha estat la ratificació dels honors de Xàtiva cap al criminal. Ahir, d'una manera reiterativa, se li tornava a demanar a Rus la retirada dels esmentats càrrecs d'aquell dictador que bombardejà la ciutat provocant més d'un centenar de morts, que afussellà l'alcalde republicà Jovino Fernàndez i a molts altres xativins en diferents murs del diferents indrets de l'Estat, que exilià i empressonà a centenars de ciutadans honrats de Xàtiva. Ara bé, front la petició, novament, vingué la negativa de Rus. I a més un detall afegit, de l'alcalde Rus, per a tots els familiars, repressaliats i per a la pròpia memòria de tots els nostres màrtirs per la llibertat. Arriba España! cridà Rus per celebrar un cop més la ratificació dels honors a Franco en ple segle XXI.

Personalment crec que Rus no dista gaire dels polítics que confonen, d'una manera programada, determinats conceptes, com ara llibertat, democràcia, respecte...amb els seus antònims. Des de fa molt de temps a Xàtiva no tenim un alcalde, més bé tenim un cacic en funcions. I malauradament la majoria dels xativins i xativines dipositen la seua confiança en Rus, i amb allò que representa. Per tant, no podem oblidar que Rus és la conseqüència d'aquell recolzament.
Ara bé, Xàtiva és molt més que aquest entramat socio-polític exportat del segle XIX espanyol, on el cacic fa servir els seus mecanismes per assegurar-se majories electorals mitjançant xàrcies clientelars, en moltes ocasions, determinades per detalls laborals...A Xàtiva encara resta la dignitat de molta gent que volem continuar endavant, perquè creguem en una Xàtiva dinàmica, moderna, participativa i solidària. Una Xàtiva que acabe amb Rus i amb el neocaciquisme que ací s'ha instaurat.Crec en la Xàtiva que representa Xavi Aliaga, Toni Cucarella, Carla Gonzàlez, Pep Botifarra, David Muñoz, Rafa Carril, Feliu Ventura, Xateba, Miquel Mollà, Pau Ortolà, Camot...Aquesta pot ser una Xàtiva amb moltes possibilitats...

Imatge: Miquel Mollà. Acrílic sobre cartó, 25,5x25,5 cm, 2003

7 comentaris:

eva ha dit...

Eixa xàtiva seria una ciutat ben diferent, sens dubte.

Un abraç des de A Corunya.

Miquel Lorente ha dit...

Ja saps...des del porxet, des de l'exili, des del penedès, des de A Corunya continuarem resistint i persistint

Un abraç
eva

Anònim ha dit...

Doncs sembla que la idea que tinc de Xàtiva està més lluny del que em pensava de la teua, perquè en eixa llista n'hi han de bons, però també algú que no em sembla precisament exemple de tolerància ni molt menys voldria com a imatge de la meua ciutat.

Koltsov ha dit...

Com va això, Miquel?
Nosaltres per aci, batallant des de territori enemic. Vive la resistance!!! Ja està bé de tanta democràcia i "mariconaes": Viva el Rus (el petit caudillo).
Per cert, açó era ironia, no se'm tireu al coll.
Salut des de Xàtiva.

Anònim ha dit...

Hola Miquel... feia dies que no em passetjava per Porxet... Però no esperava encontrar-me amb aquest escrit, la veritat "m'encante" com escrius... Sempre has tingut molt bona mà, fins i tot per contar incidents com aquests, que saps donar-li un altre aire a l'assumpte... `Tu ànim, i a continuar lluitant, hi ha gent que sabem lluitar des de l'altre bàndol, on les coses són dificils, i tu ets uns d'ells... Anims i mols besets des de terres castellonenques...

Anònim ha dit...

Ay! Miquel...Quan baixes a Xàtiva, recorda que tinguem que fer-nos una birra i parlar de com arreglar aquest tinglao!
Un abraç amic des de La Ribera!

Miquel Lorente ha dit...

Kolstov: que bo que eres! tu ahí d'una manera clandestina però ajudant al 100%

Anna: ja saps el que pense de tu, i per tant sobren les paraules. T'esperem aviat a les terres del nord. Una abraçada templada

Ivan: baixaré prompte. Ja t'avisaré i ens farem eixa birra que tenim pendent. I ja parlem de lo nostres. Avant company i AMIC!