divendres, d’abril 17, 2009


A TENIR EN COMPTE


Després d'haver passat uns dies de pasqua per terres basques torne a Xàtiva. És Divendres Sant i sona el despertador, ressucite i llance el cotxe cap a Barxeta. Barxeta també és ma casa. La primera visita fou als meus, sempre ho faig i ho faré. Poc més tard, a les 9.35 hores, Toni Giner i jo, entrem en el bar Torres fem algun comentari sobre les festes, de Setmana Santa, i aviat s'adjunten a la taula els amics Paco Cortell i Vicent Sanchis. L'encontre s'ha complit.


Vicent Sanchis és un home a tenir en compte. Comencem a esmorzar i parlem sobre la seua darrera obra literària. És un relat de caire històric emmarcat geogràficament en el terme de Barxeta, i contextualitzat cronològicament en les primeres dècades del s.XIX. Quan el rei Ferran VII ocupava el tron d'Espanya, i els bandolers lluitaven per les serres i camins de Barxeta i Rafelguaraf. Els protagonistes són els bandolers Bernat i els dos germans Escrivà, les seves accions trepidants, i la seva lluita a tenir en compte. Com la lluita de tots aquells que d'una manera altruista, al nostre País Valencià, treballen per conrear la nostra llengua, recuperar la nostra història i construir una herència digna per a les futures generacions de valencians i valencianes. Estic ben segur que tots aquests esforços en un futur també seran tinguts en compte.
Foto: Vicent Sanchis, Toni Giner, Paco Cortell i un individu

3 comentaris:

Anònim ha dit...

lo que m'agrada es la foto (calendario) que ia darere de vosaltres, una abraçada de un amic de barxeta.

koltsov ha dit...

Cert, l'anonim té raó. Qué bonica la foto de 4 amics i la de la tia bona en boles del calendari...

Marc Gomar ha dit...

A vore si us animeu per la Costera i feu un recull de blogs comarcal com el que tenim a la Vall d'Albaida, les Riberes, les Marines, etcètera. Vinga va, que no costa tant i vertebra el país!(Ho dic perquè veig que en tens huit o deu ja)