dilluns, de setembre 22, 2008

DISCULPES



Va ser el meu pare el que em recomanà anar al cinema per vore la darrera pel·lícula basada en la vida del Che, "Che el argentino". Aquesta fou la xicoteta espenta que necessitava per anar-hi. Conclusions. Continue quedant-me sorprés per les fortes conviccions que mogueren als revolucionaris cubans.

Ara bé, com passa amb les bones pel·lícules. Quan finalitzà la seua projecció i vaig enfilar el camí cap a casa. Entre les primeres frescors del Penedès. Vaig començar a repensar una de les frases dirigides pel Che a l'Assemblea de l'ONU. Segurament aquell missatge va ser clau per poder explicar la victòria de la Revolució. Però també pensava, mentres caminava, que aquell plantejament suposava un punt de debilitat per a la consolidació moral del procés revolucionari. Al sendemà mentres anava a treballar i escoltava les primeres notícies del dia vaig aclarir els dubtes d'aquells nocturns i clandestins pensaments.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja has vist la peli?? ara a esperar la segona part!! jeje besets

Anònim ha dit...

i tant!!!!!. A vore si tenim sort i s'enganyen en la II part i els imperialistes canvien els seus pensaments i acaben fent-se també revolucionaris. Trobe que mal estarà, però...Tal i conforme està el panorama actual. Qui sap el que ens portarà el demà!!

1ben

Anònim ha dit...

Doncs esperem que s'enganuen i que el demà ens porte el millor.
;-) altra ben per a tu

Anònim ha dit...

Idò, ets al Penedés...

Salut! (Sempre...)

Encara conserve una cinta que em gravares, a l'institut, amb cançons revolucionàries...


carla

Anònim ha dit...

Carla,

I les cançons de Serrano, o les de Víctor Jara, i les de Paco Muñoz...sonant pels altaveus després d'haver okupat simbòlicament la ràdio de l'insti "La Costera". Per cert, un 25 d'abril.

I els cartells "clandestins" en les portes de les aules de l'intitut, reclamant la llibertat i la dignitat per a Chiapas, o les frases del Che, o aquell famós "fora les putes ETT's". I la classe d'ateus!!!

Quins somnis!!!!!!!! No erem els millors, però sí erem els més diferents...

Salutacions des del record, però, mirant sempre el futur