dimecres, de març 05, 2008

SENSE COMPLEXES

des de l'esquerra discrepem, des de l'esquerra rellancem


Gràcies a l'amic Héctor i Ivan, per parlar, per raonar, per no oblidar...



Darrerament, per tots és conegut l'atzucac polític en què ha esdevingut l'esquerra alternativa del país valencià. En aquest sentit, voldria fer una petita reflexió. Una reflexió que no pensa, ni molt menys, en el 9M sinó que vol anar més enllà. I vol fer-ho a nivell de país, però també a nivell municipal.



Vaja per davant, que l'actual divisió entre les forces de l'esquerra és insostenible. Aquesta situació no ens pot dur enlloc. Per tant com diria un bon amic, ací caldrà fer servir molta saliva per curar les ferides obertes en els últims mesos. És evident que entre el ventall de les opcions de l'esquerra alternativa existeixen diverses sensibilitats, en moltes ocasions força distanciades. Tanmateix, si realment volem que els valencians/nes tinguen una ferramenta política útil per defensar els seus pensaments a les institucions i al carrer caldrà compaginar aquestes diferències i extraure els trets positius de la diversitat. Sense unitat no podrem anar més enllà, sense la unitat haurem perdut el present i el futur.



Per tant, al meu parer, pense que a nivell de país valencià, cal començar el més aviat possible a reconstruir les relacions entre les direccions d'EUPV, Iniciativa del Poble Valencià i Bloc. Sent aquestes forces les que han d'assumir el compromís per rellançar el projecte d'esquerres, valencianista i ecologista del nostre país. Aquesta proposta pot semblar paradògica, en aquests moments. Tot i això, tinc la clara convicció, que més prompte o més tard, la reconstrucció s'haurà de produir. Tal volta, perquè puguem veure aquest escenari polític s'hauran de sumar unes quantes desfetes electorals més. No obstant això, el camí de la unitat des de la diversitat s'haurà d'iniciar. Ara bé, aquesta unitat haurà de respondre a la pluralitat de pensaments, a la voluntad de construir país des de l'esquerra... En definitiva, caldrà apendre moltíssim de les errades que s'han produit en el neixement i vida "plena" del grup parlamentari de Compromís.






En quant al futur de l'esquerra alternativa a nivell municipal. Ací la lògica xativina ens condueix a pensar en una reformulació del projecte d'Esquerra Unida a nivell local. De fet, la proposta, reconeguda pels companys/nyes del col·lectiu consisteix en eixamplar la pluralitat del nostre moviment. Tornar als orígens de la filosofia d'esquerra unida, on tots els colors de l'esquerra han de gaudir d'una grata benvinguda. En aquest sentit, cal fer referència al digne neixement d'Iniciativa per Xàtiva, projecte, encapçalat per Jordi Mena, i que neix amb força i amb les ganes de rellançar el projecte de l'esquerra alternativa de Xàtiva.



El col·lectiu d'EU de Xàtiva està preparat per als nous reptes, està preparat per començar a projectar els punts ideològics i d'actuació que necessita la Xàtiva del s.XXI, és a dir; participació ciutadana, transparència, sostenibilitat, ètica política, unitat...Unitat com a resposta a l'estancament de l'electorat progressista de la ciutat, unitat com a reclam als joves de la ciutat, unitat com a punt d'il·lusió cap al canvi. La clau la tenim nosaltres, Iniciativa per Xàtiva-EU i per supost molts amics i amigues que treballen en les moviments socials i els companys/nyes del Bloc. Sense un enteniment respectuós i responsable a Xàtiva, entre les forces d'esquerres i nacionalistes, no serà possible el canvi. Ho hem pensant, ho pensem i ho pensarem. Som conscients de que aquest punt de projecció no és gens fàcil, sobretot perquè no depén solament de la nostra pròpia voluntat. Tanmateix, estem segurs de que l'aire fresc d'Iniciativa per Xàtiva-EU serà vital per construir una nova Xàtiva. Ben distinta a l'actual. De nosaltres/vosaltres depén. Mentrestant, ara a la gent d'Iniciativa-EU ens toca caminar sense oblidar qui som, d'on venim i on volem arribar.



Pel que fa a Barxeta, solament dir que entre la dreta, la malícsia i l'esquerra. Ja sabeu on hem trobareu...en esquerra unida, en companyia dels "comunistes" .



1 comentari:

Anònim ha dit...

Bé, Miquel, respecte la teua proposta, jo tampoc clares les vies. S'ha ensorrat un projecte que podia haver arrelat en un futur, tots han tingut la culpa, però també és cert que les jugades brutes i la misèria política han estat més enuna balança.
I ara què? Estarem on hem estat sempre i farem per arribar a més gent, cada vegada en pitjor condicions. Però, és que no veig una altra manera de fer-ho: amb propostes concretes per millorar els serveis públics, en defensa de les capes més febles, intentant un canvi i un model més sostenible, etc.
Em diuran del sector dur, immobilista, que la política ara es fa en els mitjans... Però, és que no concebisc una altra manera de fer-ho. No vull que se'm veja la meua cara bonica més, sinó convéncer almenys a algú més, mentre que intente organitzar les meues idees.
No tinc moltes certeses, només un parell en la motxitla, les justetes per sobreviure. I no m'agrada que les usen i les maltracten.

Salut!
ivan_marq