dilluns, d’agost 13, 2007

LA DIGNITAT D'ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ


Tradicionalment EUPV ha tingut una ferma implantació en les Corts Valencianes on legislatura darrere legislatura ha defés els valors de l'esquerra, el valencianisme, el pacifisime i l'ecologisme del nostre país. Tanmateix altres forces no han tingut la mateixa sort d'ocupar l'espai de l'esquerra alternativa valenciana, sens dubte m'estic referint principalment al BLOC.


Front aquest context polític l'actitud de la gent d'Esquerra Unida sempre ha estat la de sumar des de l'esquerra, per tal de fer fora les polítiques dretanes i no pas jugar a mantenir el monopoli de l'esmentant espai polític. En primer lloc ho vàrem fer als anys huitanta amb el pacte amb Unitat del Poble Valencià, més tard amb l'Entesa pel País Valencià i més recentment amb el Compromís. Sempre d'una manera generosa acollint i promoguent el pluralisme en l'esquerra. Ara bé, trobe que els militants/simpatitzants/amics...del projecte d'EU podem començar a fer comptes i vore quina ha estat la resposta de certs partits a la nostra aposta per la creació d'un espai on totes les sensibilitats progressites i valencianes foren representades per una nova ferramenta d'acció política.


En primer lloc podem fer referència a l'atzucac polític en què s'ha transformat el grup parlamentari de Compromís, on Glòria Marcos síndica del grup fou defenestrada per dos trànsfugues d'EiP i pels dos diputats del BLOC. La cap de llista de Compromís votada pels ciutadans/nes d'esquerres d'aquest país fou ningunejada per quatre diputats de Compromís els quals han fet malbé un projecte d'encontre, d'il·lusió i d'acció política per a totes i tots els progressistes valencians. És evident que n'hi ha gent que tracta de justificar aquest acte, com qui tracta de justificar allò injustificable. Tanmateix açò solament pot rebre un nom; traició.

La nostra gent, la gent militant, la gent del carrer que vol un nou model de societat no mereix que el seu vot siga maltractat d'aquesta manera...i per supost l'organització d'EUPV tampoc mereix que siga ridiculitzada d'aquesta forma. És evident que l'objectiu d'aquesta gent no era ni és construir l'alternativa des del govern ni des de l'oposició. L'objectiu, principalment del BLOC, era i és trencar a Esquerra Unida per tal d'assumir el seu espai polític. No obstant això, trobe que el seu objectiu serà ben difícil de complir per la seu indefinició ideològica, per la seua deslleialtat als votants d'esquerra d'aquest país i per la seua incapacitat a l'hora d'intentar construir un espai d'esquerres i valencià a l'hora.


Podríem continuar parlant i extendre aquest sintètic anàlisi a l'àmbit local i comarcal, però trobe que encara és massa prompte...Ara us deixe amb les paraules de Glòria Marcos pronunciades a l'escola d'estiu de Joves d'Esquerra Unida d'aquest any. En els seus silencis, matissos i paraules podem reconèixer les properes maniobres encaminades a desballestar EUPV. Però front aquestes també podem escoltar en veu de la coordinadora, allò que sempre ha fet perdurar a Esquerra Unida al llarg dels anys. La dignitat dels seus militants i la lluita per una societat més justa i igualitària.

Fes click ací

http://www.youtube.com/watch?v=zAzisq7qoCY


1 comentari:

Anònim ha dit...

Es pot dir més alt però no més clar, Miquel. Si la gent que està dalt no sols a EU, sinò també a IU, tinguera les coses tan clares com tú, no estariem parlant del bipartidisme que cada volta es consolida més a tots els nivells.